Blog - Diyetisyen Web Tasarımı

Kilo vermek istiyoruz, her yolu deniyosunuz ama bir türlü başaramıyoruz…  Bazen kendimizi aç bırakarak zayıflayabileceğimizi zannediyoruz

Devamını Oku

Tok halde yapacağınız alışveriş tok halde gittiğiniz için sağlıksız yiyecekleri almaktan vazgeçirecek hem de bütçenizi korumanıza yardımcı olacaktır.

Devamını Oku

Kimlerin morbid obez yani aşırı obez olduğunu anlamak için, Beden Kitle İndeksi’ne bakılması gerekir. Sağlıklı bir Beden Kitle İndeksi; kg / m2 başına 17.5 ile 25 kg arasında değişir.

Devamını Oku

Yiyecek seçimleriniz; vücudumuzun ne kadar sağlıklı olduğunuz, ne kadar ve ne sıklıkla  egzersiz yaptığınız ve ne kadar kilo vermeniz gerektiği gibi çeşitli faktörlere bağlı olacaktır.

Devamını Oku

Yaz aylarının mevsim sebzeleriyle yapılacak olan sağlıklı yemekler, salatalar hafif ve ağır olmayan bir öğün olacaktır.

Devamını Oku

Bir toplumun geleceği sağlıklı bireylerin varlığı ile süreklidir. Çocukların sağlıklı olarak dünyaya gelmesi için annelerin gebe ve emziklilik döneminde besinlere olan gereksinmelerinin artması ve buna bağlı olarak yeterli ve dengeli beslenmesi gerekmektedir.

Devamını Oku

Kilo verememenin en belirgin nedenlerinden biri de tam istekli olmamaktır, sadece başkaları istiyor diye başlamak, tam kararlı ve iradeli olmamak başarının önündeki en büyük engellerden biridir.

Devamını Oku

Antrenman sırasında fizyolojimiz dinlenme halinden çok daha farklı bir biçime geçiş yapar. Atp (yani enerji) üretimimiz kasların kasılması için artar, bu döngünün devamı için depo glokijen kullanılarak gerekli enerji ihtiyacı karşılanır.

Devamını Oku