Diyete Sadık Kalmanın 10 Altın Kuralı

Tok halde yapacağınız alışveriş tok halde gittiğiniz için sağlıksız yiyecekleri almaktan vazgeçirecek hem de bütçenizi korumanıza yardımcı olacaktır.

1- Markete hiçbir zaman aç karnına gitmeyin. Tok halde yapacağınız alışveriş tok halde gittiğiniz için  sağlıksız yiyecekleri almaktan vazgeçirecek hem de bütçenizi korumanıza yardımcı olacaktır.
 
2- Ev içerisinde dar kıyafetler giymeye özen gösterin. Aynaya her baktığınızda yağlanma oluşan bölgeleri göremeyeceğiniz için motivasyonunuz artar.
 
3- Diyetinizde yazılan miktardan ne fazlasını ne de azını tüketin. Verilen miktara sadık kalın.
 
4- “Diyet programıma uyuyorum ancak kilom hala aynı” gibi kötü düşünceleri aklınıza getirmeyin. Yağlanmanızın azalması, tartıdaki sayısal değerden çok daha önemlidir. Sabredin.
 
5- Spor yapmamak için bahaneler üretmeyin. Ev içerisinde yapılan 20 dakikalık egzersizlere bile bedeninizin ihtiyacı var. Unutmayın.
 
6- “Ekmeği ve tahıl grubuna ait besinleri kesersem zayıflarım” düşüncesinden kaçının. Vücudun günlük enerji gereksiniminin yarısını, hatta çoğunluğunu tamamlaması gereken bu besinlerdir. Posa içermelerinden dolayı mide boşalmasını geciktirerek tokluk sağlarlar ve bağırsaklarda hareketlilik sağlayarak kabızlığı önlerler. Unutmayın 2.beyin bağırsaklarımızdır.
 
7- Kırılmayan kilolarınız için kahvaltı veya ana öğün şeklinizi değiştirin. Beslenmenizde çeşitlilik sağlayın. Her gün farklı sebze ve meyve tüketmeye çalışın.
 
8- Düşkün olduğunuz veya normalden fazla tükettiğiniz yiyecekler için suçluluk duymayın. Bu durumdan kaynaklanan stres kilo kaybını zorlaştırır. Kaçamaklarınızı dengelemeyi öğrenin.
 
9- Hiçbir zaman kalori hesabı yapmayın. Bir yiyeceğin kalorisinden çok içeriği önemlidir.
 
10- Ben aslında çok az yiyorum ancak neden kilo alıyorum? diye düşünüyorsanız beslenme durumunuzu değerlendirmek için 2-3 günlük beslenme günlüğü tutunuz. Yapılan yanlışları bu şekilde görmeniz daha kolay olacaktır. Meyve-sebze gibi yiyecekleri hiç tüketmiyorsanız, ilk olarak bunları birer porsiyon beslenmenize eklemeniz yararlı olacaktır. 
Unutmayın ki beslenmenizde ve yaşam şeklinizdeki olumsuzlukları değiştirecek sihirli bir değnek yoktur. İstemek ve başarmak sizin elinizde.