S.S.S

Lifli gıdalar tüketmeli miyim?

Diyet yaparken en yakın arkadaşımız olan lifli yiyecekler, kan şekerini dengeler, kolestrolü düşürür, ideal kiloya ulaşmada yardımcı olur.

Yalnızca tahıllı gıdalarda değil, gün içinde yediğimiz pek çok sebze, meyve ve baklagilde de bol miktarda lif bulunur. Gün içinde tüketilmesi tavsiye edilen ortalama lif miktarı, bir yetişkin için 25 – 30 gramdır.

Muayene ücreti nedir?

Muayene türünüze bağlı olarak değişken bir cepten ödeme ücreti vardır. Lütfen bunu rezervasyon sırasında görüşmekten çekinmeyin.

Diyet nedir, Diyetisyen Kimdir?

Diyet kelimesi , Fransızcada gelen sağlığı korumak veya düzeltmek amacıyla uygulanan beslenme düzeni anlamına gelir. Zayıflamak, kilo almak veya sağlık sorunlarınızı en aza indirmek istiyorsanız uyacağınız düzenin adı “DİYET”dir.

Diyetisyen, sağlıkla ilgili herhangi bir yükseköğretim kurumunun en az 4 yıllık beslenme ve diyetetik eğitim-öğretim programını tamamlayarak “Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması” ile “Diyetisyen” unvanı alarak diyetisyenlik mesleğini yapmaya hak kazanan kişidir. 

Duygusal açlığımın önüne nasıl geçebilirim ?

Besin seçiminizi yaparken duygularınıza karar veriyor olabilirsiniz. Yemekler insana güç ve güven verir, tükettiğiniz zaman nasıl hissedeceğinizi veya nasıl bir duygu içerine gireceğinizi her zaman bilirsiniz, bu doğru. Fakat yalnızca geçici çözüm olduğunu ve harcanmayan kaloriler size yağ olarak geri döneceğini unutmamak gerekir. Duygusal açlığınızı besinlerle bastırmak veya kapatmak yerine çeşitli hobilere yönelerek duygusal açlığı kafanızdan atabilirsiniz. Denediğinizde işe yaradığını göreceksiniz.

Yeterli su tüketmezsek ne olur?

İnsan vücudunun; beyninin %75’i, kanının % 92’si, kaslarının %75’i ve kemiklerinin %22’sinin sudan oluştuğunu göz önünde bulundurursak metabolizmanın en önemli ihtiyaclarından birinin su olduğunu anlayabiliriz. Ortalama 2.5 litre suyu tüketemeyen bireylerde metabolizmada yavaşlama, yorgunluk, astım ve alerjilerde artış, kandaki sıvı azalmasına bağlı olarak kan akışının azalması ve kan basıncının artması, cilt problemleri, kolesterol, sindirim bozuklukları, mesane ve böbrek problemleri, kabızlık, eklem ağrıları ve metabolik hızın düşmesine bağlı olarak kilo artışı gibi rahatsızlıklar cıkmaktadır. 

Nasıl bir beslenme programı uyguluyorsunuz ?

Tamamen kişiye özel bir beslenme programı uyguluyoruz. Bu beslenme programını hazırlarken kişinin tüketmeyi sevdiği besinleri dikkate alarak, severek tükettiği besinlere beslenme programında yer vererek bireyin beslenme programını hazırlıyoruz.

Kişiye özel beslenme programının önemi nedir ?

Her bireyin metabolizma hızı ve sevdiği yiyecekler kişiden kişiye göre değişmektedir. Bundan dolayı bize başvuran her bireye özel beslenme programı hazırlıyoruz. Bir insana kilo verdiren program, bir başkasının kilo almasına sebep olabilir. Bu yüzden internetten bulunabilen ve kulaktan dolma diyetleri uygulamaya çalışmayınız.

Kış aylarında dengeli beslenmek neden daha fazla önemlidir?

Özellikle kış aylarında hem havanın soğuması hem de kapalı alanlarda daha sık kalmamız nedeniyle mikrobik durumlara daha açık ve savunmasız olmamız nedeniyle daha sık hastalanırız. Bağışıklık sisteminizi ayakta tutan en önemli faktör beslenmenizdir ve dolayısıyla bu dönemde yeterli ve dengeli beslenmek sizi hastalıklara karşı korur.

Kan tahlili gerekli mi?

Devam eden bir tedaviniz veya kronik rahatsızlıklarınızın var ise vitamin-mineral eksikliklerinizin takip edilmesi için kan tahlili gereklidir.